УНГАРИЯ- европейски шампион

УНГАРИЯ- европейски шампион

Последните мачове от Европейското за юноши до 15 години се характеризираха с особена нахъсаност и мотивация както от страна на играчите, така и от страна на феновете.

Срещата за седмо и осмо място между Испания и Хърватия беше относително равностойна, но накрая Испания се наложи с 9-7.

От мача Испания – Хърватия

Грузинците смело се бориха да достигнат петото място в Европа, но въпреки усилията им титанът Сърбия се наложи категорично с 12 – 3. Ето и някои много красиви голове:

Играта за бронзовия медал беше истинско средиземноморско дерби. Шумни фенове, отново тенджери и черпаци, тромби, скандирания, гърците и италианците играха равностойно и до последен дъх, до скъсване, а Италия спечели с 9 – 8! Невероятно шоу!

Разбира се, стигнахме и до финала – Черна Гора-Унгария! Унгарците показаха класата на ватерполната школа и с методично отбелязване на красиви голове срещата завърши с резултат 15-9, с което Унгария стана шампион на Европа при младежите! Виждаше се колко са щастливи, усилията са си заслужавали!

Закриването беше много тържествено. Медалите и купите връчиха важни личности, също и от ЛЕН

Отборите – победители отляво надясно Черна гора, Унгария, Италия

Кметът на Бургас г-н Димитър Николов връчва медалите на шампиона Унгария

Шампионска снимка на червения килим
Не мина и без шампионско-детска радост – в басейна с халатите
Снимки с бронзовите медалисти Италия

Ето и класирането:

1 Унгария, 2 Черна гора, 3 Италия, 4 Гърция, 5 Сърбия, 6 Грузия, 7 Испания, 8 Хърватия, 9 Русия, 10 Словакия, 11 Словения, 12 Турция, 13 Румъния, 14 България, 15 Холандия, 16 Беларус.

Въпреки че първенството беше само осем дни и доброволците трябваше да сме там по-рано, имам чувството, сякаш наистина съм бил много време, улисан в грижи за отбора си и за басейна. От друга страна, не разбрах как мина! Ще си приготвя куфара за София, ще си взема довиждане с отбора и треньорите, с доброволците, с които се сприятелих. И ден по-късно няма да ме има, няма да има и Европейско. Но хората, с които преживях тези дни, страхотните мачове, които гледах, емоциите покрай големите състезания, които и аз самият изпитах, без да влизам във водата, опитът, който получих, са най-важното, което ще остане завинаги в мен и ще ми напомня за това голямо събитие!

Благодаря на всички, които четяха разпиляните ми репортажи, много исках да ви „доведа“ тук, в Бургас, на Европейското по водна топка за младежи 15 г.!

Автор: Дечо Павлов