U15 на прицел

U15 на прицел

Изминалият уикенд в столичната зала Диана се проведе първата квалификация за определяне на финалистите в държавното първенство за момчета с участието на Левски, Славия, ЦДНА, Ботев 2000 и КПС Варна. Македонският тим Бета от Скопие отказа участие в последния момент и остави един от отборите почиващ по време на игровите серии.
С оглед участието на балансираният и силен отбор на КПС Варна и това, че ядрото на нашият отбор е изградено основно от състезатели, родени 2006-2007 година, очакванията бяха за добра игра и продължаване в следващата фаза на квалификациите. За целта отборът трябваше да се пребори за 2-3 място в класирането, даващи право за участие във втората квалификация за допълване на финалната шестица.
Основен конкурент за това се оказа отборът на Славия. След превес в началото и натрупана разлика от три гола, отборът на Левски отстъпи инициативата и позволи изравняване на резултата. Финалният щурм донесе победа с два гола разлика и сериозна заявка за продължаване напред.
Следващият мач, най-силният за Левски в тази квалификация, беше срещу Ботев 2000 от Враца, в който отбор играят и двама национални състезатели. След вихрено начало и предимство в резултата до средата на втората част, поредица индивидуални грешки доведоха до обръщане на резултата и преднина за Ботев. Играта на Левски в този мач показа, че отборът има голям потенциал, но ни чака и много работа. Това беше и пилотното предаване на мач на живо в Youtube канала на отбора.
Мачът срещу КПС Варна завърши очаквано със загуба, а мачът с ЦДНА подпечата класирането на Левски за втората квалификация за допълване на финалната шестица при момчетата. Сините остават единственият софийски отбор, достигнал до тази фаза на  квалификациите.

Резултати:
Левски – Славия 11:9т
Левски – Ботев 2000 9:14
Левски – КПС Варна 2:15
Левски – ЦДНА 11:3

Класиране:
1. КПС Варна
2. Ботев 2000
3. Левски
4. Славия
5. ЦДНА