Отдавна чакано гостуване и здрава битка в Ниш

Отдавна чакано гостуване и здрава битка в Ниш

Отборът на Левски деца, родени 2006-та и по-малки изигра приятелски мач в град Ниш срещу децата на местният отбор Найс. Визитата в сръбският град и срещата с традиционно силния отбор на домакините беше планирана отдавна, благодарение на контактите на треньорите мс Орлин Тодоров и Александър Кръстанов с Марко Благоевич, треньор на детския отбор и помощник-треньор на представителния тим на Найс.


Играха се шест части от по осем минути всяка, по новите правила на LEN, на игрално поле с размери 30 на 20 метра, свирени от местни съдии, като нечетните части игра отбора родени 2006-та, а четните деца родени 2007-ма. След трудна адаптация в началото заради голямата игрова площ, по-твърдата игра допусната от съдиите и поредица индивидуални грешки, Найс натрупа преднина от 8 гола. Отборът на Левски се върна в мача и навакса донякъде изоставането, като крайният резултат от 18:14 не отразява съвсем точно съотношението на силите. Впечатление направи твърдата, но в никакъв случай не груба игра на Найс. Имаме покана от домакините за ново гостуване, както и уверението че тези мачове ще се превърнат в традиция. Следващият път повече!
Надяваме се, че това гостуване ще е генерална репетиция за мачовете от държавните първенства за U15 и U13, като треньорите нанесат необходимите корекции и отборът на Левски заиграе така, както в последната част срещу Найс, в която допусна само един гол, срещу отбелязани 4.
Успех момчета!

Благодарности на фотографите от Неделчев Студио за чудесните кадри!