НА ФИНАЛ УТРЕ – УНГАРИЯ И ЧЕРНА ГОРА

НА ФИНАЛ УТРЕ – УНГАРИЯ И ЧЕРНА ГОРА

Днес се изиграха мачовете за класирането на отборите-финалисти за първите места на Европейското. Срещите стават все по-интересни, головата разлика все по-малка, борбата на отборите  все по-ожесточена, а ситуациите и головете все по-красиви.

В първата среща за деня Сърбия победи Испания с 12 – 5 и отива на двубой за 5 – 6 място.

В следващия мач Грузия – Хърватия, завършил с резултат 11 – 10, всъщност се определи и съперника на Сърбия за 5 – 6 място, и това е Грузия; мачът завърши с напрегнати дузпи, и бе извоюван от изненадата на първенството – Грузия; срещата е утре от 16,30 ч. и отсега обещава много вълнения.

За 7- 8 място съответно ще играят Испания и Хърватия – първият мач утре, в 15,00 ч.

В борбата за най-първите Унгария победи Италия с 8 – 6, а Черна Гора спечели над Гърция с 13 – 8. Утрешните финали за 3-4 място от 18,00 ч. ще играят Италия и Гърция, а от 19,30 ч. за златото и среброто ще се борят Черна Гора и Унгария. Нямаме търпение. И няколко снимки, много малка част от красивите мигове в игрите:

Сърбия – Испания – неспасяемо
Сърбия – Испания – право в левия ъгъл
Грузия – Хърватска – почти „ходят“ по водата
Грузия – Хърватия – дузпа
Грузия – Хърватия – пак дузпа
Италия – Унгария – гол!
Италианските фенове са по-малобройни от унгарските, но затова пък много гласовити, и въоръжени с тигани и черпаци
Черна Гора – Гърция – истински гол
Черна Гора – Гърция – топка и състезатели летят
Черна Гора – „отиваме на големия финал!“

В предиобедните часове и преди да започнем с тежките ни задачи доброволците (повечето от които ватерполисти) си организирахме малък приятелски мач на басейн „Флора“. Разпуснахме с любимия ни спорт без всякакви претенции за професионализъм – отборите бяха „с шапки“ и „без шапки“, нямаше ограничения във възрастта и пола, съдиите често се сменяха понеже и влизаха в играта, и когато накрая резултатът беше категорично в полза на „без шапки“, съдията отреди равен, жалко, че нямаше време за дузпи:

Отборите се оформят
Тук се нахъсваме

ГОЛ!

Автор: Дечо Павлов