Левски в тежка битка за чест и слава в Бургас

Левски в тежка битка за чест и слава в Бургас

„Успехът се дължи на много неща – на упорита работа, на късмет, на подкрепа и съвети от приятелите. Но най-вече се дължи на едно нещо – да продължаваш да ставаш, след като си паднал!“ – Марк Уорнър

Усещането да спечелиш е най-сладко там, където преди това си загубил! На негостоприемният басейн „Меден Рудник“ в Бургас, Левски U13 излиза за втори пореден финал, излиза за да затвърди възходящото си развитие в последните години, излиза да пожъне плодовете, резултат от дългогодишен и упорит труд. В отбора има опитни деца, вече участвали в заключителните фази на държавните първенства, има и свежи, амбициозни попълнения, за които участието на финал ще е дебют. Уменията на състезателите са безспорни, а комбинирани с опит и дисциплина, те биха могли да ги доведат до така чаканите медали!
С 8 победи от 10 мача в двете квалификации и смазваща голова разлика, Левски извоюва класиране на финала, където го очакват стари и добре познати съперници. Разликата от миналогодишния финал е една единствена, мястото на Нептун Бургас се заема от ЦСКА, преминал през иглени уши и успял да се класира на финала след щастливо реми срещу КПС Варна в последният кръг на втората квалификация във Враца. Останалите съперници са Черно море, Черноморец, Комодор и Ботев Враца. Първите четири отбора във финалната шестица ще участват на суперфинал, където ще се разпределят и медалите в държавното първенство за тази възраст.
Ядрото на този отбор се оформя в началото на 2018 година, когато в неофициалното първенство за U11, Левски заема трето място, победен единствено от ЦСКА. Последва спечелване на силният турнир за възраст 2007-2008 в Топлита, Румъния, след което през сезон 2018/2019 част от децата преминаха в отбор U13(2006-2007), класирал се 4-ти в държавното първенство същият сезон.
На практика тази формация на сините, с ядро деца родени 2007-ма е побеждавана единствено от ЦСКА и Черно море! Време е да си оправим статистиката и срещу тях!