Левски U15 – приказката продължава

Левски U15 – приказката продължава

Левски U15 – приказката продължава

Левски София е на суперфинал! В невероятен, наситен с емоции финал, след три победи от пет мача, сините лъвчета се класираха сред четирите най-добри отбора в България и отиват на суперфинал в Бургас с високо вдигнати глави! Останалите три отбора, които ще се борят за разпределението на медалите са Черноморец, Комодор и Черно море!
Очакванията, че две победи ще са достатъчни за класиране напред не се оправдаха и отборът на Левски трябваше да се бори със зъби и нокти до самия край! След загуба на старта от Черно море с 9:15 и рутинна победа срещу Ботев с 14:7 във втория мач, Левски изигра много силен трети мач срещу титулования отбор на Комодор, завършил с победа 12:8. Последва тежък мач срещу Черноморец, завършил със загуба 7:11 и всичко остана да се реши в заключителната среща на турнира, срещу градския съперник ЦСКА!
В изключително драматичен мач, водил се през цялото време гол за гол, Левски успя да надиграе съпрника си с един гол разлика! 15 секунди преди края на мача резултатът беше 12:12, което също устройваше сините, но навременно поискан таймаут, бързо разиграна зона и гол на Марио Витанов със сирената, оцветиха победата в синьо!
Така след суперфинала през 2019-та, отборът на Левски се класира за суперфинал и вече в по-горната възраст, мъже U15!
Давайте момчета, медалите ви очакват в Бургас!

Героите в синьо:
1. Мартин Славчев
2. Йордан Тевекелиев
3. Михаил Бартули
4. Божидар Вучков
5. Дарио Вълков
7. Марио Витанов
8. Кубрат Иванов
9, Иван Димитров
10. Кристиян Неделчев
11. Максим Пенчев
12. Цветан Караканов
13. Йоан Николов
Ст.треньор – мс Орлин Тодоров
Треньор: Сашо Спироски

Турнирът беше излъчван пряко в Youtube канала на Левски, както и на голям екран пред централния вход на басейна. Зрителите имаха възможност да следят резултатите, както  и да се наслаждават на повторенията на головете и красивите моменти, от няколко камери под различен ъгъл.

И както при почти всеки турнир с участието на един определен отбор, не липсваха моменти, оставили неприятно впечатление и опорочили иначе чудесния празник в спортен комплекс Диана. Изнервен от развоя на срещата, асистент от съдийската маса хвърли предмет в посока състезателя на Левски, отбелязал последния гол в мача. Оставяме на спортно-техническата комисия на БФВТ да установи кой е въпросният асистент, член ли е на някой определен клуб, и да вземе отношение по въпроса.