Левски U13 отново на финал

Левски U13 отново на финал

За втора поредна година Левски се класира за финалната фаза в държавното първенство по водна топка при децата. Най-малките ватерполисти на сините спечелиха втория квалификационен турнир за допълване на финалната шестица, провел се във Враца от 7 до 9 февруари 2020 година. Битката за трите места даващи право за продължаване напред беше тежка и се реши едва в последният кръг. След като първите квалификационни турнири за този сезон бяха спечелени от отбори от морето, сега трите отбора от Западна България се реваншираха и окупираха първите места. Левски игра силно, елегантно, вдъхновено, а класирането на финал беше напълно заслужено.

Левски – КПС.
Първият мач на Левски започна оспорвано, вървеше гол за гол, с леко предимство за варненския отбор. Първото повеждане в резултата за Левски дойде при 7:6 в края на третата част, КПС успя да върне гола за 7:7, така завърши тази част. Последната четвърта част сините вдигнаха оборотите и буквално премазаха съперника с резултат 8:1, краен резултат 15:8 за Левски. Въпреки, че стартира със загуба, отборът на КПС изигра силен турнир и до края се бореше за финал. Малко не достигна на борбените деца от Варна да зарадват треньорите и родителите си, и да продължат напред. Пред този отбор има светло бъдеще!

Локомотив Русе – Левски
В този мач треньорите дадоха шанс за игра на всички деца, победа с 14:3 за Левски. Децата от наскоро възроденият отбор от Русе играха грамотно, имат добри физически данни и успехите са пред тях.

ЦСКА – Левски
Много тежък мач, започнал с леко предимство на Левски и вървящ гол за гол до края. За разлика от първата квалификация, сега ЦСКА успя да спечели с един гол разлика, краен резултат 7:6 за ЦСКА. Очаква ни нова среща на финала!

Арена – Левски
И в този мач участие взеха всички състезатели, лека победа за Левски с 13:5. Отборът на Арена, съставен предимно от деца, родени 2008 и 2009 година направи добро впечатление и даде заявка за успехи занапред.

Ботев – Левски
В мач със значение единствено за това кой ще спечели квалификацията, Левски затвърди успешното си представяне срещу Ботев в последните години с нова убедителна победа. След лежерно начало и изоставане с 1:4 след първата част, последва вихрена втора част, завършила със 6 безответни гола за Левски. Третата и четвъртата част отново бяха за сините, разликата се увеличаваше, а крайният резултат дойде при 13:6.

Крайно класиране

Левски 12 точки
Ботев – 10 точки
ЦСКА – 10 точки(загуба от Ботев в директния двубой)
КПС – 8 точки
Арена – 3 точки
Локомотив – 0 точки

Заключение:
Левски изигра чудесен турнир, а треньорите Александър Кръстанов, водил отбора в тази квалификация и мс Орлин Тодоров, дадоха шанс за игра на всички състезатели. Първото място беше напълно заслужено, а с класирането за финала Левски затвърждава възходящото си представяне последните години! Предстоят още тежки битки, очакват ни още много положителни емоции! Само Левски!