КВТ „Левски“ (София) се интернационализира!

КВТ „Левски“ (София) се интернационализира!

Как атлетите се справиха с това тримесечно затваряне от март до юни? Как намериха надежда в тези трудни времена, дори и сега, когато спортните клубове са почти неактивни?

Отговорите може да са много, но нашите треньори Орлин Тодоров и Сашо Спироски дадоха някои от тях – спокойствие и надежда за развитие въпреки „изгубеното“ време.

В рамките на два месеца взех участие в международния онлайн порект eCommemoration Campus 2020 – Beyond the Crisis (отвъд кризата), който беше организиран от мрежата за исторически изследвания Eustory. Накрая на проекта написах статия под общата тема „Надежда в трудни времена“, в която интервюирах треньорите Орлин Тодоров и Сашо Спироскии. Питах ги как водната топка оцелява по време на криза и как спортът им помага да се справят с този труден период. Статията се казва „Spirit and body on trial“ („Тяло и дух на изпитание“) и е на английски, тъй като участниците в проекта са от почти цяла Европа и от САЩ. Аудиторията е, накратко казано, интернационална и „Левски“ се интернационализира!

Разбира се, и другите статии също не са за изпускане, горещо препоръчвам да се прочетат!

Иначе приятно четене и все ще можете да вземете по някоя идея как ние, като атлети и ватерполисти, можем да удържим на това трудно време!

Статиятаhttp://eustory-hope-in-difficulttimes.tilda.ws/spirit-and-body-on-trial

За проекта eCommemoration Campus 2020:  https://historycampus.org/project/ecommemoration-campus/ 

 

 

Автор: Дечо Павлов