Левски мъже U13 суперфинал – обзор

Левски мъже U13 суперфинал – обзор

Второто поред участие на Левски U13 на суперфинал на ДП е вече история. След три дни на мачове, емоции и забавления е време да направим равносметка на представянето, както и да начертаем новите предизвикателства пред този отбор за следващия сезон.
След две победи и три загуби, Левски повтори постижението си от миналия сезон и завърши на 4-то място в крайното класиране, на крачка от медалите. Загубите от Черно море и Черноморец бяха закономерни с оглед играта на сините в тях. Левски опита, но не успя да се противопостави съвсем успешно на златните и сребърните медалисти в турнира. Рутинната победа над Ботев и частичният реванш срещу Комодор за миналогодишната загуба на суперфинала в Бургас са слаба утеха за изпуснатите бронзови медали в последния мач с ЦСКА. В него Левски загатна, но не успя да оползотвори големия си потенциал. След контузия на основен състезател в навечерието на двубоя и последователното отстраняване на още трима състезатели за по три лични нарушения, след вихреното начало и преднината от два гола след първата част, Левски в крайна сметка загуби. Затвърди се тенденцията за трудна игра срещу градския съперник. Oчакваме завръщането на един по-силен и борбен Левски в следващия сезон, вече във възраст U15, реванш срещу селекцията на червените и медали от държавното първенство.

Индивидуална награда за най-добър защитник в суперфинала получи номер 11 от Левски, Максим Пенчев.

Първенството ще се запомни с безкомпромисното съдийство, стриктното прилагане на новите правила на ФИНА, както и с няколко сцени, оставили неприятен отпечатък върху иначе добрата организация на турнира.
Изнервен от пореднаta разгромна загуба от Левски в тази възрастова група, родител на дете от Ботев, във видимо неадекватно състояние, нахлу на съдийската маса и пред делегата на срещата, съдиите и стотици свидетели влезе във физическа саморазправа с треньора на Левски. Същото лице направи втори опит за саморазправа късно същата вечер, отново пред свидетели. Крайно време е БФВТ да вземе крути мерки срещу подобно вандалско поведение! Искрено се надяваме да не ни се наложи да присъстваме на турнир от спортния календар на БФВТ във Враца скоро!

Треньорския състав на Левски и родителите не толерират агресивно поведение на състезателите в и извън басейна! За нас приоритет е развитието на децата като личности, гарантиращо успешната им реализация в живота!

Резултати от турнира:

24.07.2020 Черноморец – Комодор 23-6, Черно море – Левски 17-6, Ботев – ЦСКА 8-8
25.07.2020 Черно море – Ботев 21-8, Комодор – ЦСКА 8-14, Черноморец – Левски 16-7, Комодор – Черно море 7-21, Левски – Ботев 12-5, Черноморец – ЦСКА 20-5
26.07.2020 ЦСКА – Черно море 5-20, Левски – Комодор 14-12, Черномоец – Ботев 27-2, ЦСКА – Левски 13-10, Ботев – Комодор 11-11, Черноморец – Черно море 7-14.

Крайно класиране

1. Черно море 15 точки
2. Черноморец 12 точки
3. ЦСКА 7 точки
4. Левски 6 точки
5. Ботев 2 точки
6. Комодор 1 точка

Снимков материал: sportsgallery.eu