Левски изпусна Нептун в Бургас

Левски изпусна Нептун в Бургас

Отборът на Левски U13 взе участие в 5-тото поредно издание на международния турнир в памет на легендата и основател на бургаския клуб Нептун, Александър Панговски – Шуната, провел се от 26 до 28 юли в Бургас.
В състезанието взеха участие още отборите на Нептун Бургас – домакин на турнира, Комодор Варна, Нептун Балашика Русия, ССС-4 Молдова и Делфин Молдова.
Левски отпътува за Бургас с комбиниран отбор деца, основно родени 2007-ма и по-малки, с цел обиграване за новия сезон 2019/2020 година.
След добро начало и победа с 14:9 над ССС-4, изкована основно с по-младите състезатели, последва загуба с 7:13 от безспорно най-силният отбор на турнира Делфин от Молдова.
На следващия ден последва загуба от шампиона на България Комодор с 8:18 и рутинна победа с 13:7 над Нептун Балашика. След само час почивка отборът на Левски трябваше да изиграе трети мач за деня срещу домакина Нептун, за който това беше първи и единствен мач за същия ден.
След оспорвана игра в която треньорът Александър Кръстанов отново даде шанс за игра на по-младите състезатели, Нептун се наложиха с 11:10 и спечелиха турнира.
Направи впечатление страхотната подкрепа, на която се радваше Левски по време на мача с Нептун, напълно единодушно състезателите и родителите на другите отбори подкрепяха сините от трибуните! На вас оставяме да се досетите защо…

За втори пореден турнир Кристиян Неделчев, стълб в защитата на Левски получава инвидуалния приз за най-добър играч на тази позиция.

Веднага след мача целият отбор на Левски посети Парк Арена ОЗК, където наблюдава финалните мачове на Европейското първенство за U15 и допринесе за страхотната атмосфера в последната вечер на този празник на европейската и българската водна топка.

Заключение: В Бургас Левски направи чудесна тренировка преди началото на новия сезон, искрено се надяваме  жребият да ни срещне отново с отбора на Нептун.