Купа Спартак 2019 отплува за Бургас

Купа Спартак 2019 отплува за Бургас

Отборът на Нептун Бургас е първият победител в турнира по водна топка Купа Спартак за деца родени 2006-та и по-малки, провел се на 21 и 22 юни в едноименният басейн в столицата. Бургазлии спечелиха последния си мач срещу Левски и с три победи от три мача завоюваха първото място. За Бургас заминава и индивидуалната награда за най-добър нападател, спечелена безусловно от Георги Сърчелиев, топ реаализатор и на финала на държавното първенство за същата възраст.
За домакините от Левски след победа, равен и загуба остана второто място, трети  се класира КПС Варна, а четвъртото място остана за Ботев Враца.
Наградата за най-добър защитник спечели Кристиян Неделчев от Левски, а за най-добър вратар бе обявен стражът на Ботев Враца Йордан Йорданов.
Въпреки приятелския характер на турнира съдийският състав беше впечатляващ, двама съдии международна и двама републиканска категория. Благодарности на Йордан Донев, Никола Нанов, Владимир Генов и Николай Смилев за безукорното съдийство!
Амбицията на организаторите е турнирът да стане ежегоден, като победителят в турнира да получава правото да защити титлата си в следващия сезон.

Крайно класиране:

1. Нептун Бургас 9 т.
2. Левски София 4 т.
3. КПС Варна 3 т.
4. Ботев Враца 1 т.

Всички резултати:

Левски – Ботев 9:9
КПС – Нептун 9:15
Нептун – Ботев 15:9
Левски – КПС 10:4
КПС – Ботев 9:8
Левски – Нептун 5:8